IEDEREEN KAN MEEDOEN

Doelstelling van Coöperatie Bergen Energie is om zoveel mogelijk gezinnen en bedrijven te betrekken bij de opwek van stroom voor eigen gebruik. Hoe kun je meedoen?

Word klant

Op die manier steun je de lokale energietransitie en krijg je stroom uit onze eigen productie-installaties en leveren we gas zoals je dat gewend bent. Iedereen kan klant worden. Dus zowel huurders als huiseigenaren en grote en kleine ondernemingen. Zie verder WAAROM KLANT WORDEN.

Word lid van de coöperatie

Je bent dan mede-eigenaar van het ‘bedrijf’. Je betaalt jaarlijks een lidmaatschapsbijdrage als inleg in het kapitaal van de coöperatie en je deelt (in de toekomst) mee in het financieel resultaat. Lidmaatschap is een voorwaarde als je wilt participeren. De lidmaatschapsbijdrage is € 45,- per jaar. Als je klant bent van energiemaatschappij Greenchoice krijg je, na minstens een jaar lidmaatschap van de coöperatie, een korting van maximaal € 30 per jaar. Meer informatie en het aanmeldingsformulier vind je HIER.

Participeer in een productie-project

Je bepaalt zelf hoe groot je investering is. Er zijn mogelijkheden voor zowel kleine als grote beurzen. Participeren in meerdere projecten is natuurlijk mogelijk. Je wekt dan stroom op voor eigen gebruik en maakt nog een redelijk rendement op je investering. Ook kun je stroom produceren voor andere leden en klanten van de coöperatie. Jouw participaties kunnen desgewenst worden doorverkocht aan een ander lid van de coöperatie. Zet je zelf op de WACHTLIJST voor een nieuw project of vrijkomende participaties in lopende projecten. Wil je zien wat we hebben gerealiseerd aan lokale productie met onze participanten? Kijk op PRODUCTIE-INSTALLATIES VAN BERGEN ENERGIE.

Werk mee

Heb je belangstelling om als vrijwilliger mee te werken in de coöperatie? Neem dan contact op met het bestuur. Dat doe je HIER.