LIDMAATSCHAP

De lidmaatschapsbijdrage is € 45,- per jaar. Door lid te worden, help je niet alleen mee aan de energietransitie maar je verzekert je ook van een zakelijk aandeel in de lokale productie van energie. Door lid te worden, ben je automatisch mede-eigenaar van de coöperatie en word je uitgenodigd om een stem uit te brengen in de ledenvergadering.

Meedoen

Als lid kun je op verschillende manieren een bijdrage leveren. Je kunt meewerken aan het opzetten van projecten of in de organisatie van de coöperatie. In het begin zal dit nog voornamelijk vrijwilligerswerk zijn. Je bent niet verplicht om actief mee te werken. Alleen al door je lidmaatschap draag je enorm bij.

Procedure

Meld je hieronder aan als lid. Je ontvangt van ons ook een formulier waarmee je akkoord gaat met automatische incasso van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage. Dit formulier moet door jou ingevuld en ondertekend worden. Je eerste lidmaatschapsbijdrage van € 45,- wordt na ontvangst van het formulier van je bankrekening geïncasseerd. De lidmaatschapsbijdrage van het volgende jaar incasseren wij twaalf maanden later, in dezelfde maand waarin je nu lid wordt. Je ontvangt van ons een inlogcode voor jouw persoonlijke pagina ‘Mijn BE’.

Korting op je lidmaatschapsbijdrage

We leveren ook gas en stroom via onze eigen energiemaatschappij ‘om|nieuwe energie’. Als je klant bent, krijg je per energiesoort (gas of stroom) een korting die voor elke soort even groot is als de helft van je lidmaatschapsbijdrage. Ben je afnemer van zowel stroom als gas dan betaal je dus geen lidmaatschapsbijdrage.

Met energiemaatschappij Greenchoice hebben we ook een dergelijke afspraak. De maximale korting is daar € 30,- per jaar (€ 15,- per energiesoort). Als klant van Greenchoice ben je zelf verplicht ons te melden dat je klant bent en welk klantnummer je hebt.

Je krijgt de korting als je minstens een half jaar klant bent geweest van een hierboven genoemde energiemaatschappij in het jaar dat vooraf gaat aan een nieuw lidmaatschapsjaar. In het eerste jaar lidmaatschap wordt geen korting gegeven.